Japan has a culture to eat raw egg. For example, we eat raw egg when we eat
sukiyaki, which is kind of casserole, and egg over rice, which is one of the
typical Japanese breakfasts.
日本には生卵を食べる習慣があります。たとえば、すき焼きや日本の典型的な朝食の一つである生卵かけごはんです。
Also, there are professional restaurants
providing luxury egg over rice and special soy sauce for egg over rice in Japan!
It is unique, isn’t it?
また、高級卵かけごはんを提供する専門飲食店や、卵かけごはんのための醤油(!)も日本にはあります。日本独自!
Some people are surprised to eat raw egg. On the
contrary, I was surprised raw egg is not eaten among people in the U.S.
生卵を食べることに驚く人もいますが、逆にわたしは、アメリカで生卵が食べられていないことに驚きました。(゚ロ゚;)
One of the reasons Japanese can eat raw egg is a difference
of culture, but I can say sterilization and short expiration date of raw egg
are also reasons we can eat it.
日本人が生卵を食べる理由の一つに文化の違いがあると思いますが、他にも、日本の生卵における商品管理(殺菌や短い賞味期限表示)も日本人が生卵を食べることができる理由だといえそうです。(参考:厚生労働省 食鳥卵)
Raw egg cuisines are not bad! Tasty:) If you come to Japan, try to eat raw egg cuisine!
生卵料理、悪くないですよ!むしろおいしいですよ!日本に来た際は生卵料理をぜひ食べてみてください!
egg over rice |
0 件のコメント:
コメントを投稿